Δημήτρης Κουτρουβιδέας

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, το οποίο και τελείωσε μετά από αρκετά χρόνια, έχοντας εξασφαλίσει μέσα από το θεατρικό τμήμα της σχολής ,την πρώτη του ενδιαφέρουσα θεατρική εμπειρία ως ηθοποιός.

Συμμετείχε σε σεμινάρια και εργαστήρια που αφορούν στην κίνηση, στο σώμα και στη φωνή. Απόφοιτος της Δραματικής σχολής Βεάκη την οποία και τελείωσε το 1991. Παρακολούθησε για δυο χρόνια το εργαστήρι Υποκριτικής και Λόγου του Γ. Ρήγα. Έκτοτε αναμετριέται με τον εαυτό του και το καλλιτεχνικό περιβάλλον στο χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης , του κινηματογράφου και της διαφήμισης, έχοντας συνεργαστεί στο χώρο του θεάτρου  με αρκετούς σκηνοθέτες, όπως Μαστοράκης, Παπαβασιλείου, Χουβαρδάς, Μπαντής, Ντουφεξής, Κονιόρδου, Ρήγας, Θεοδωρόπουλος, Φασουλής, Οικονομοπούλου  κ.α , στο χώρο του κινηματογράφου με σκηνοθέτες οπως Ινδαρές, Δήμας, Χαραλαμπόπουλος κ.α  , στο χώρο της τηλεόρασης με σκηνοθέτες οπως Διαμαντόπουλος, Τσίτος, Ψαρράς, Γρηγορίου, Καφετζόπουλος, Μανουσάκης, Κουτσομύτης, Δημητρακοπούλου κ.α  ,στον χώρο της διαφήμισης μέ τις εταιρείες ‘ Όρασις’ ‘Movielab’ ‘Sinegram’ ‘Base’και ‘Κιno’ και στον χώρο των μεταγλωττίσεων.

Ειναι λάτρης του κινηματογράφου και ασχολείται με την παραγωγή βίντεο με συγκεκριμένες θεματικές. 

Οργανώνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις  και  επιμελείται τη  μουσική  σε χώρους αναψυχής, εστίασης, εκδηλώσεις  κ.α.

 


Ο θάνατος δεν είναι κάτι φοβερό, γιατί τότε θα ήταν και για τον Σωκράτη. Τον θάνατο τον κάνει φοβερό η ιδέα ότι είναι φοβερός.


Πένθησε με μέτρο τους γνωστούς σου. Γιατί δεν έχουν πεθάνει, αλλά τον ίδιο δρόμο που όλοι αναγκαστικά θα περάσουμε, αυτοί τον πήραν πρώτοι.


Τίποτα δεν διαφέρει ο θάνατος από τη ζωή.


Η ζωή και ο θάνατος συγχωνεύονται και δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη ούτε προορισμός, υπάρχει μόνο το ΕΙΝΑΙ.


Ε' κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάμματα κι εσύ βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην υποτέλεια! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις. Το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα είναι πολύ αργά. Ας ανασκουμπωθούμε εμείς που το ξέρουμε ας σύρουμε μπορεί να μας ακούσουν!!!!!


Πεθαίνοντας θα προσφέρω στους ανθρώπους τα πιο πλούσια δώρα μου. Αυτό έμαθα απ' τον ήλιο, που όταν δύει είναι τόσο λαμπρός και με τους ανεξάντλητους θησαυρούς του βυθίζεται στη θάλασσα, έτσι που κάνει τον φτωχό ψαρά να κωπηλατεί με χρυσωμένα κουπιά.


Ο θάνατος είναι το δαιμόνιο που εμπνέει, ο μουσηγέτης της φιλοσοφίας. Χωρίς αυτόν, δύσκολα θα μπορούσε να φιλοσοφήσει ο άνθρωπος.


Προσχήματα

Μην εκφοβίζετε τον νεκρό
με τα μαύρα φορέματά σας
τις οιμωγές σας
και τις εκκρίσεις των ματιών σας.
Αυτός απέδρασε από τον φόβο.
Γιατί ταράζετε
της ανυπαρξίας του τη γαλήνη;
Και είναι μάλλον άκομψο
να λυπάστε για τον εαυτό σας
με πρόσχημα τον θάνατό του.


Η Ζωή ρωτάει τον Θάνατο: - Γιατί οι άνθρωποι αγαπούν εμένα και μισούν εσένα. Και ο Θάνατος απαντάει: - Γιατί εσύ είσαι ένα όμορφο ψέμα κι εγώ μια οδυνηρή αλήθεια.

Η ιστοσελίδα

Σχεδιαστής, κατασκευαστής και υπεύθυνος της ιστοσελίδας αυτής είναι ο ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Αριστοτέλης Ράπτης

Επικοινωνία

Αριστοτέλης Ράπτης
Ν. Βαζαίου 8
Κρυονέρι
!4568 Αττική

+306977212853

telis1943@gmail.com